Informasjon om koronaviruset Informasjon om koronaviruset

  10.03.2020 Kl.20:49
Av Svein-Harald Afdal
Eidsvoll svømmeklubb følger situasjonen fra dag til dag, vi benytter opplysninger fra Folkehelseinstituttet, Eidsvoll kommune og Norges Idrettsforbund for å vurdere våre aktiviteter.  

Eidsvoll kommune melder i kveld om at ingen aktiviteter som har behov for avlysing.  Per nå er det ingenting som tilsier at vi skal avlyse våre treninger eller kurs, konkurranser i terminlisten må vi følge fra dag til dag. Eksempelvis har Norges Svømmeforbund avlyst NM Masters og Landsstevnet for klasse S14. Dette er arrangementer som har over 500 personer, og NSF følger derfor anbefalingene som er blitt gitt.  

Nå som viruset går sin gang er det viktig at vi tar våre forhåndsregler. Dette betyr at syke barn (selv forkjølelse) bør holdes hjemme fra trening. I våre aktiviteter i styrkerommet går svømmeklubben i innkjøp av Antiback og vil tørke over utstyret vi benytter mellom hver utøver.  

Når det gjelder svømmehaller er følgende hentet fra Folkehelseinstituttet i dag: 

I basseng vil klorinnholdet gjøre at viruset ikke lenger kan smitte. Per i dag er det derfor ingen begrensninger på bruk av svømmebasseng, men følg de generelle rådene for å unngå smitte, som er skissert over:
  • hold deg for nese og munn når du hoster eller nyser
  • vask hendene
  • hold avstand


Referansesider:

Folkehelseinstituttet
HelseNorge
Eidsvoll kommune
Norges Idrettsforbund

Utover dette står foreldrene fritt til å gjøre andre vurderinger enn oss.